Grijp je kans: Porsche 911 Magnus Walker STR 002 te koop!

Liefhebbers van het werk van één van de vrienden van Vierenzestig.nl opgelet: een heuse Magnus Walker Porsche 911 staat te koop in de Verenigde Staten. En niet zomaar eentje…

Longhood

De Urban Outlaw behoeft op deze site geen toelichting. Evenmin behoeft toelichting dat Magnus zijn ‘hot rods’ niet in opdracht van klanten bouwt. Aangezien hij ook zelden auto’s van de hand doet, is de kans om zijn beroemde 911 “STR 002” Outlaw te kopen een unieke aangelegenheid.

In de basis gaat het om een Porsche 911T uit 1972, die door Magnus in 2013 is omgetoverd tot een eerbetoon aan de beroemde ‘longhood’ fabrieksracers van ons geliefde Duitse merk. “STR 002” figureert in menig YouTube video en autoblad. Onder meer Road & Track, Total 911, Jay Leno’s Garage en 5th Gear met Tiff Needell mochten deze Elfer aan de tand voelen.

Lamellen

De auto kent vele typische Magnus Walker details: wat te denken van de ingebouwde, dubbele ronde achterlichten, de aangepaste knipperlichten, doorboorde handgrepen van de portieren en de typische lamellen in de motorkap aan de achterzijde.

Onder die motorkap is een 3.2 liter blok te vinden die, volgens de Urban Outlaw, zo’n 275 pk levert. De versnellingsbak is er eentje van het bekende Porsche type 915. Verder beschikt de auto onder meer over Bilstein sport dempers, Turbo remmen, Recaro stoelen en natuurlijk Hoosier banden.

Passie

Magnus heeft het gehele bouwproces uitgebreid gedocumenteerd en gefotografeerd op zijn website. Dat laat duidelijk de passie, het vakmanschap en de aandacht voor details zien waarmee “STR 002” van een standaard 911T is omgetoverd tot één van de beste creaties van de Urban Outlaw.

De auto staat te koop bij Aston Martin of New England in de Verenigde Staten. De prijs is op aanvraag, maar zal niet minder bedragen dan USD 275.000 – te bedrag waarvoor “STR 002” enkele jaren geleden van hand verwisselde.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.