Nieuw Registry: Porsche 996 GT2 Clubsport

In mijn speurtocht naar bijzondere en ondergewaardeerde Porsches, viel mijn oog ongeveer een jaar geleden op de 996 GT2 Clubsport. Er is al uitbundig over geschreven op deze pagina’s, dus ik zal jullie daarmee niet opnieuw vervelen. Feit is in ieder geval dat mijn auto (die ik een kleine twee maanden geleden kocht) de tocht van Zweden naar Nederland heeft overleefd, ook al heeft ‘ie daarvoor wel een paar kilo zout moeten slikken.

img_8432-2

Clubsport

Omdat vooralsnog niemand lijkt te weten hoeveel Clubsports er zijn gemaakt van de 996 GT2 (het makkelijkst te herkennen aan de stoffen stoelen en halve of hele kooi), heb ik me ten doel gesteld dat gegeven te achterhalen. Althans: voor het eerste jaar (2001). Ik gok op tussen de 20-30 auto’s en het lijkt me leuk om ze allemaal onder te brengen in een Registry, zoals ook de 911 uit 1964 en de 996 GT3 RS Rallye elders op deze site.

img_8431

Registry

Kortom: weet iemand van het bestaan van een 996 GT2 Clubsport uit 2001, of heb je er zelf toevallig een, aarzel dan niet en stuur een foto en zoveel mogelijk informatie over je auto naar: kouwenhoven@vierenzestig.nl. We zullen na verloop van tijd een nieuw Registry aanmaken voor deze brute ‘widowmaker’. Mijn auto heeft chassisnumer 000097 en moet alleen een grote beurt en een paar nieuwe bougies (net zo duur als een grote beurt) en dan maar hopen dat ze bij Porsche Centrum Gelderland verder niets raars tegenkomen…

 

 

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.