Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Te koop: nieuwe Porsche 930 Turbo uit 1989 voor 395.000 euro

Heb jij dat ook wel eens? Dat je soms denkt dat die nieuwe 911-modellen allemaal een beetje teveel op rijdende zetpillen beginnen te lijken? Dat je soms met open mond kijkt naar een 3.0 of 3.3 liter Turbo uit de beginjaren? Wild en stoer met uitgeklopte wielkasten waarin je een stuk of zes vluchtelingen zou kunnen verstoppen?

Originele Goodyear banden

Wij ook. En daarom trok deze 3.3 uit 1989 ook onze aandacht. Deze 930 Turbo bevindt zich in absoluut originele toestand en heeft slechts het schamele aantal van 1300 km afgelegd. De auto staat zelfs nog steeds op zijn originele Goodyear Eagle banden! De eerste eigenaar (Belgisch motorcross-kampioen Eric Geboers) heeft de auto in 1989 aangeschaft, in een stalling gezet en niet op kenteken laten zetten. Deze Porsche is slechts enkele malen met garage-kentekenplaten op de weg geweest. De rest van de 26 jaren is de auto gekoesterd als een museumstuk.

Porsche Center Verellen

Deze Porsche Turbo staat te koop bij Dreamgarage in Gronsveld in de exacte nieuwstaat zoals deze in 1989 bij Porsche Center Verellen in België ook in de showroom heeft gestaan. Naast de unieke originele staat van de auto is het ook nog eens een van de weinige Porsche 930 uitvoeringen met 5 versnellingen. Het model met deze versnellingsbak werd namelijk alleen in 1989, het laatste productiejaar, gebouwd. Ze hebben overigens ook een uiterst zeldzame Porsche, rechtsgestuurde 930 Turbo uit 1975 in de collectie in niet gerestaureerde toestand.

Voor beeld en meer info: https://www.dreamgarage.nl/collectie/porsche/911-930-turbo-1989-newunregistered/

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner
Dia1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.