Door deze Porsche 964 doe je het geheid in je broek

Wat krijg je als je een Porsche 964 van boven tot onder beetpakt? Een monster. Wat je vervolgens altijd bij je moet hebben wanneer je hem rijdt? Een schone onderbroek.

Deze 964 met all-wheel drive uit ’91 zal volgens sommigen niet de meest voor de hand liggende auto zijn om te verbouwen tot circuitwagen. Toch meent het Amerikaanse Speedsport Tuning dat je van deze Porker een prima track car kunt bouwen, mits je de juiste componenten gebruikt. Want, zoals Spencer Cox van Speedsport Tuning zegt, als een 964 niet lekt, komt dat omdat de olie op is.

Bigger is better

De standaard 3,6 liter zescilinder werd uitgeboord tot een 3,8 liter en uitgerust met onder andere een andere krukas en nieuwe chip. Ook staat de 911 op een nieuw verenpakket, werd verstevigd met een rolkooi. Verder werd uiteraard veel aandacht besteed aan gewichtsbesparing, door onder andere nieuwe stoelen en gordels te gebruiken, en andere pedalen en versnellingspook te monteren.

Natural beauty

Vanbuiten bleef de 964 nagenoeg ongewijzigd. Gelukkig maar, het ding is een natural beauty, als je het ons vraagt. Als we Matt Farah van Youtube-kanaal /DRIVE geloven, gaat de getunede 964 als de brandweer. En klinken, dat doet hij ook. Check hem in actie in onderstaande video.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.