De bizarre GT3-achtervolging van Wegmisbruikers is alweer 7 jaar geleden

Het is al weer zeven jaar geleden dat deze opnames te zien waren bij het programma wegmisbruikers. De 996 GT3 van de eerste generatie was niet voorzien van elektronische hulpmiddelen en dat blijkt wanneer een verdachte met deze auto probeert te ontkomen aan de politie. Wanneer hij hard de oprit oprijdt, klapt de auto overstuurd rechts de vangrail in. Maar dat hindert hem allerminst, want de motor is door de klap niet beschadigd. In het blad Panorama stond later een verhaal over de verdachte met de naam Gwang Ong. Hieronder een nieuwsbericht dat enig licht werpt op de zaak.

Baby zit op vuurwapen en vol drugs

Na een wilde achtervolging van twee auto’s over de A7 heeft de politie zondagmiddag een 42-jarige Purmerender en zijn 33-jarige vriendin aangehouden. Zij zaten in een Volkswagen Golf met op de achterbank een baby, in wiens stoeltje een vuurwapen was verstopt. De kleertjes van de baby zaten volgepropt met drugs.

Rond 15 uur klokte de politie op de A7 ter hoogte van Middenmeer een Porsche op 200 kilometer per uur. De surveillanceauto gaf een stopteken, maar de Porsche ging er bij een afrit vandoor om direct hierna de snelweg weer op te rijden. Daarbij verloor de bestuurder de macht over het stuur en raakte de vangrail. De Purmerender ging er met hoge snelheid vandoor terwijl auto-onderdelen over de rijbaan vlogen. Tijdens zijn vlucht haalde de Purmerender ook auto’s over de vluchtstrook in. Op parkeerplaats de Horn stapte hij over naar een Golf, die werd bestuurd door de vrouw. De Amsterdammer schoof in de Porsche een stoeltje op en reed vervolgens weg. Op de afrit bij Wognum kon deze bestuurder worden aangehouden. Hij bleek een ongeldig verklaard rijbewijs te hebben.

De Golf kon vlak na de afrit Avenhorn tot stilstand worden gedwongen, waarna beide inzittenden werden gearresteerd.

Het rijbewijs van de 42-jarige man is ingevorderd. Omdat er in de auto een vuurwapen werd aangetroffen, is bij hem een huiszoeking gedaan. Daarbij werd nog een stroomstootwapen aangetroffen.

 

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.