Nieuws

Geplaatst op 22 maart 2013 | door Geert Smit

4

Wordt dit dan echt de Porsche Macan?

Het lijkt erop dat we eindelijk definitief beeld hebben van de Porsche Macan, de midi-SUV van Porsche waarover het nu al pakweg een jaar gonst.

Debuut

De Porsche Macan maakt zijn debuut op de IAA in Frankfurt, waar ter ere van het 50-jarig bestaan van de Porsche 911 toch al groots wordt uitgepakt. De auto wordt onder de Cayenne gepositioneerd en zal de eerste in de huidige Porsche-familie zijn die gebruik gaat maken van 4-cilinder dieselmotoren. De auto is op hetzelfde platform gebouwd als de Q5, maar zal er totaal anders uitzien. Er moeten in het eerste jaar zo’n 50.000 Macan’s van de band gaan lopen in Leipzig, daar neemt Porsche zo’n 1.000 man extra voor aan. De auto moet een flinke bijdrage gaan leveren aan de verkoopdoelstelling die eigenlijk voor 2018 was bedoeld, maar inmiddels naar voren is gehaald in het euforisme over een legendarische boekjaar 2012.

Foto

Een Britse bron verspreidde vandaag een foto met daarop een impressie van de Macan die we nog niet eerder hebben gezien. Op de vraag waar de foto vandaan komt kon (of wilde) de bron ons geen antwoord geven, maar dit plaatje zou best wel eens dichter bij de waarheid kunnen liggen dan we denken. De vouw over de flank ter hoogte van de deurgrepen die we inmiddels kennen van de Cayman en Boxster doet ook hier zijn intrede. Het ‘uitgeknipte’ hoekje in de koplampen zagen we op de spy shots van de Panamera en ook de bumper vertoont gelijkenis qua vormgeving. Eén en ander lijkt te voor de hand liggend om toevallig te zijn, of hier is een enorm goede Photoshop-held aan het werk geweest.

Feestje?

Eerder deze week lekte via een andere bron al dat er over drie weken in Duitsland een geheim event plaatsvindt. Dit zagen we natuurlijk vorig jaar ook bij de 918 Spyder, daar werd een gesloten evenement georganiseerd voor trouwe klanten. We zouden dan ook niet verbaasd zijn wanneer we over een week of drie wat meer informatie zien vliegen en wellicht zelfs wat echt beeld. Diezelfde bron bevestigde overigens dat de Macan in kwartaal 1 van 2014 in de showroom zal staan.

Tags: , , , ,

Terug naar boven ↑
 • Specials

  1964 Porsche 911 Registry

  In the 1964 Porsche 911 Registry we try to keep track of the 1964 911's and we’ll try to post as much info as we can. Enjoy!

  Last update: October 30th, 2015


  996 GT3 RS Road Challenge Registry

  In the Porsche 996 GT3 RS Road Challenge Registry we will dive into the background of this fantastic driving machine from Weissach that makes one of the most glorious engine noises ever produced.

  Last update: November 2th, 2015

 • Over Vierenzestig.nl

  Vierenzestig.nl verwijst naar een belangrijk getal in de geschiedenis van Porsche. Zo was de 'Typ 64' de eerste auto die Ferdinand Porsche voor zijn eigen automerk bouwde, was '64 het eerste bouwjaar van de iconische Porsche 911 en wordt de 964 door vele liefhebbers beschouwd als de meest pure verschijningsvorm van diezelfde 911.