Geplaatst op 18 april 2017 | door Job Boonstra

Panamera Turbo neemt het op tegen McLaren en Aston om titel beste GT [video]

Als er één ding is waar de Porsche Panamera Turbo goed in is, dan zijn het über-comfortabele continentale vluchten voor vier inzittenden mét bagage. Normaliter past zo’n auto in het hokje ‘Gran Turismo’. Maar verdient de Panamera het wel om GT genoemd te worden?

570GT

Henry Catchpole, oud EVO-gediende, nu van DriveTribe, zet de Panamera tegenover de ongekroonde GT-koning; de nieuwe Aston Martin DB11. Een dikke V12 voorin, achterwielaandrijving en genoeg ruimte voor twee passagiers en hun bagage, dát is het recept voor een klassieke GT. Ook de McLaren 570GT doet mee in deze test. De naam zegt het al, deze auto richt zich veel meer op comfort en lange reizen dan zijn veel heftigere broertje, de 570S. Maar is een geinig derde deurtje genoeg om GT genoemd te mogen worden?

Twee ton

Dat dit geen makkelijke thuiswedstrijd is voor de Panamera, moge duidelijk zijn. Dit is een heftig deelnemersveld. En gaat de Porsche er met de winst vandoor, dan moet ‘ie niet alleen weten te overtuigen wat betreft comfort, maar ook wat betreft prestaties. En dat is met een auto van bijna twee ton op een smal Schots weggetje makkelijker gezegd dan gedaan.

Tags: , , , , , , ,

Terug naar boven ↑
 • Specials

  1964 Porsche 911 Registry

  In the 1964 Porsche 911 Registry we try to keep track of the 1964 911's and we’ll try to post as much info as we can. Enjoy!

  Last update: October 30th, 2015


  996 GT3 RS Road Challenge Registry

  In the Porsche 996 GT3 RS Road Challenge Registry we will dive into the background of this fantastic driving machine from Weissach that makes one of the most glorious engine noises ever produced.

  Last update: November 2th, 2015

 • Over Vierenzestig.nl

  Vierenzestig.nl verwijst naar een belangrijk getal in de geschiedenis van Porsche. Zo was de 'Typ 64' de eerste auto die Ferdinand Porsche voor zijn eigen automerk bouwde, was '64 het eerste bouwjaar van de iconische Porsche 911 en wordt de 964 door vele liefhebbers beschouwd als de meest pure verschijningsvorm van diezelfde 911.