Klassiek

Geplaatst op 20 april 2017 | door Erik Kouwenhoven

0

Terugblik Techno Classica Essen

Techno Classica in Essen vormde onlangs traditiegetrouw de seizoensopening voor de klassiekerwereld. Veel bezoekers haalden speciaal voor deze beurs hun klassieker uit winterslaap en reden ermee naar deze reusachtige beurs. Ook voor veel Nederlanders vormde de rit naar Essen een mooi uitje. Met een beetje geluk ben je er in minder dan twee uur en op de ‘Oberhausen Straight’ kun je je auto even goed wakker laten worden.

185.000 bezoekers

Reusachtig was ook dit jaar weer de belangstelling. Maar liefst 185.000 bezoekers uit 81 landen trokken brandschattend langs de vele stands. In totaal waren er 2.700 klassieker te koop. Volgens de organisatie was het publiek kooplustig en ook Nederlandse handelaren hadden weinig reden tot klagen. Wel is er volgens hen en Duitse experts sprake van rust in de markt. De markt lijkt zich eindelijk te stabiliseren en dat is volgens de meesten maar beter ook.

Sold

Volgens de Duitse organisatie is ongeveer veertig procent van de aanwezige auto’s verkocht. Dat lijkt ons een ietwat hoog percentage, gezien het feit dat het aantal bordjes met daarop ‘Verkauft’ of ‘Sold’ veel lager was, maar vergeet niet dat veel handelaren ’s avonds een op die dag verkochte auto verplaatsten en er een vers exemplaar voor terugzetten. Helaas wordt Techno Classica ook ieder jaar geplaagd door mensen die proletarisch komen winkelen, want de beurs is helaas ook al jaren een walhalla voor autodieven.

Diefstal

De 2017-editie werd dan ook omgeven door talrijke politiecontroles. In het kader van de E30 Fahndungs- und Kontrolltage, een campagne die de criminaliteit rond de E30, de snelweg die Nederland, Duitsland, Polen en Rusland met elkaar verbindt en veel criminelen faciliteert, werd de omgeving van de Essense klassiekerbeurs streng gecontroleerd. Dat ondervonden ook wij aan den lijve toen we met een SLS AMG de parkeergarage naast de beurs uit wilden rijden. De – overigens zeer vriendelijke – agent liet ons niet gaan voordat hij alle papieren uitvoerig had gecontroleerd. Een goed initiatief, dat kennelijk heeft gewerkt, want er zijn ons nog geen berichten ter ore gekomen met betrekking tot gestolen klassiekers.

Tags: , , , ,

Terug naar boven ↑
 • Specials

  1964 Porsche 911 Registry

  In the 1964 Porsche 911 Registry we try to keep track of the 1964 911's and we’ll try to post as much info as we can. Enjoy!

  Last update: October 30th, 2015


  996 GT3 RS Road Challenge Registry

  In the Porsche 996 GT3 RS Road Challenge Registry we will dive into the background of this fantastic driving machine from Weissach that makes one of the most glorious engine noises ever produced.

  Last update: November 2th, 2015

 • Over Vierenzestig.nl

  Vierenzestig.nl verwijst naar een belangrijk getal in de geschiedenis van Porsche. Zo was de 'Typ 64' de eerste auto die Ferdinand Porsche voor zijn eigen automerk bouwde, was '64 het eerste bouwjaar van de iconische Porsche 911 en wordt de 964 door vele liefhebbers beschouwd als de meest pure verschijningsvorm van diezelfde 911.