Nieuws

Geplaatst op 18 april 2017 | door Jeroen Jansen

0

Voor de gamers: Porsche in Gran Tursimo Sport en Forza

Jarenlang had gameontwikkelaar EA het alleenrecht op Porsche. Dat betekende wel Porsches in een titel als Need for Speed, maar geen Porsches in games als Gran Turismo en Forza Motorsports. Aan dat monopolie is nu een einde gekomen.

En dat is goed nieuws, want juist titels als Gran Turismo en Forza Motorsports zijn geknipt voor Porsche. Ietsje minder arcade, een dot meer realiteit en uitdaging en dus voer voor petrolheads met een Playstation of Xbox.

Voorheen werd de afwezigheid van Porsche weggemoffeld door RUF ruim baan te geven. Ook niet verkeerd, maar met een nieuw deel in de Gran Turismo-serie in het vooruitzicht en het nieuws dat de nieuwe 911 GT3 RS daar een rol in gaat spelen, zijn wij net iets meer in onze nopjes. U begrijpt.

Daarnaast kondigde Porsche aan dat ze een samenwerking van zes jaar zijn gestart met Microsoft, de ontwikkelaar van Forza. Daarnaast kan ook de racegame Assetto Corsa rekenen op het nodige geweld uit Zuffenhausen.

Daarmee zijn gamers, ondergetekende incluis, in een klap verwend. Van praktisch nul racegames annex simulators naar keuze te over. Veel beter kan niet.

Terug naar boven ↑
 • Specials

  1964 Porsche 911 Registry

  In the 1964 Porsche 911 Registry we try to keep track of the 1964 911's and we’ll try to post as much info as we can. Enjoy!

  Last update: October 30th, 2015


  996 GT3 RS Road Challenge Registry

  In the Porsche 996 GT3 RS Road Challenge Registry we will dive into the background of this fantastic driving machine from Weissach that makes one of the most glorious engine noises ever produced.

  Last update: November 2th, 2015

 • Over Vierenzestig.nl

  Vierenzestig.nl verwijst naar een belangrijk getal in de geschiedenis van Porsche. Zo was de 'Typ 64' de eerste auto die Ferdinand Porsche voor zijn eigen automerk bouwde, was '64 het eerste bouwjaar van de iconische Porsche 911 en wordt de 964 door vele liefhebbers beschouwd als de meest pure verschijningsvorm van diezelfde 911.