Geplaatst op 19 april 2017 | door Martin Woodward

Waarom is autosport zo belangrijk voor Porsche? [video]

Weinig automerken zijn zo verbonden met de autosport als Porsche. Of het nu gaat om de circuits van wereldfaam of bekende rally-evenementen, danwel lokale tourtochten of bergrennen, overal heeft de Duitse autobouwer de afgelopen zes decennia eremetaal verzameld.

Maar sta je er wel eens bij stil waarom de autosport zo belangrijk is voor Porsche? Wat als het merk uit Zuffenhausen de weg naar het circuit nooit had gevonden; wat was er dan geworden van Porsche?

Was Porsche dan wel een voorloper geweest op het vlak van turbotechniek of vierwielaandrijving? En wat te denken van versnellingsbakken met een dubbele koppeling – allemaal beproefde technieken uit de autosport die een weg hebben gevonden naar de straatauto’s van Porsche.

Tags:

Terug naar boven ↑
 • Specials

  1964 Porsche 911 Registry

  In the 1964 Porsche 911 Registry we try to keep track of the 1964 911's and we’ll try to post as much info as we can. Enjoy!

  Last update: October 30th, 2015


  996 GT3 RS Road Challenge Registry

  In the Porsche 996 GT3 RS Road Challenge Registry we will dive into the background of this fantastic driving machine from Weissach that makes one of the most glorious engine noises ever produced.

  Last update: November 2th, 2015

 • Over Vierenzestig.nl

  Vierenzestig.nl verwijst naar een belangrijk getal in de geschiedenis van Porsche. Zo was de 'Typ 64' de eerste auto die Ferdinand Porsche voor zijn eigen automerk bouwde, was '64 het eerste bouwjaar van de iconische Porsche 911 en wordt de 964 door vele liefhebbers beschouwd als de meest pure verschijningsvorm van diezelfde 911.