Nieuws

Geplaatst op 13 april 2017 | door Geert Smit

0

Verrassing! Porsche draait beste kwartaal ooit

Zestigduizend Porsches rolden er afgelopen kwartaal de showroom uit. Er lijkt geen einde te komen aan de streak van Porsche. Jaar op jaar worden er meer nieuwe Porsches verkocht en onze favoriete autofabrikant wist zelfs de door haar zelf gestelde ondergrens van 200.000 auto’s eerder dan gepland te bereiken. Zelfs dieselgate kreeg geen vat op het succes en zo wil het geval dat Porsche wederom haar beste kwartaal ever draait. We duiken graag even met je de cijfers in.

Zestigduizend nieuwe Porsches dus, dat is zo’n zeven procent meer dan vorig jaar en bovendien een kwartaalrecord. Zowel in China als in Duitsland zelf zorgden voor een stevige groei. En het zal je niet verbazen dat de Macan en de nieuwe Panamera een belangrijk aandeel in deze groei hebben. Beide wisten dubbele groeicijfers te noteren.

De bijna 700 pk sterke Panamera S E-hybrid Turbo zal zijn opwachting maken in juli, gevolgd door de compleet nieuwe Panamera Sport Turismo. Dit zal de verkoopcijfers geheid verder stuwen, verwacht ook het merk zelf. Bovendien zit er nog een kleine introductie voor de Chinese markt aan te komen, zo laat Detlev von Platen (Sales & Marketing, Porsche AG) weten.

De Chinese markt was wederom de grootste individuele afzetmarkt dit kwartaal. Ruim 18.000 Porsches vonden hun weg naar een nieuwe Chinese eigenaar, dat is ruim 10% meer dan vorig jaar. In Europa werden ruim 19.000 voertuigen afgezet, ook al een groei van zeven procent. Duitsland spant de kroon met 19% groei en totaal 7.160 nieuwe afleveringen. In de VS werden ruim 12.000 auto’s afgeleverd, waarmee ook daar een lichte groei werd genoteerd.

De nieuwe Panamera begint op stoom te komen, er werden 3.630 Panamera’s verkocht in het eerste kwartaal. De 718 deed het nog beter met 6.060 verkochte Boxsters en Caymans. De Macan is nog steeds de verkooptopper: 24.797 stuks van deze SUV rolden de showroom uit, dat is 15% meer dan afgelopen jaar in hetzelfde kwartaal.

Terug naar boven ↑
 • Specials

  1964 Porsche 911 Registry

  In the 1964 Porsche 911 Registry we try to keep track of the 1964 911's and we’ll try to post as much info as we can. Enjoy!

  Last update: October 30th, 2015


  996 GT3 RS Road Challenge Registry

  In the Porsche 996 GT3 RS Road Challenge Registry we will dive into the background of this fantastic driving machine from Weissach that makes one of the most glorious engine noises ever produced.

  Last update: November 2th, 2015

 • Over Vierenzestig.nl

  Vierenzestig.nl verwijst naar een belangrijk getal in de geschiedenis van Porsche. Zo was de 'Typ 64' de eerste auto die Ferdinand Porsche voor zijn eigen automerk bouwde, was '64 het eerste bouwjaar van de iconische Porsche 911 en wordt de 964 door vele liefhebbers beschouwd als de meest pure verschijningsvorm van diezelfde 911.