Geplaatst op 20 maart 2017 | door Erik Kouwenhoven

This is the ‘green green Kremer ice machine’ [video]

Persoonlijk heb ik nooit kunnen wennen aan de ‘slant nose’ of ‘flat nose’ Porsches met hun voorzijde die eruitziet alsof ze ermee onder een vrachtwagen zijn gereden. Maar als je er dan toch een koopt, dan inderdaad maar dit totaal ‘over the top’ model dat in de jaren zeventig werd gefabriceerd door de firma Kremer.

Mosgroen interieur

Formeel is het een 935 ‘Tribute’. Een 1976 Turbo 3.0 met een body van DP – toen en nu een grote Duitse firma in kunststof materialen. De ice green metallic kleur matcht prachtig met het zeer Duits ogende groene interieur. De vloerbedekking lijkt gewoon op mos, fantastisch.

Seventies

Erg snel of bijzonder is deze auto van de nieuwe Amerikaanse eigenaar met de naam Kie Robertson niet, maar opvallend is ‘ie wel. Mede dankzij de autotelefoon, de vele hifi-apparatuur, de extreem dure Recaro-stoelen en de 9 en 11 J Fuchs wielen. En zeg nu zelf, mooi of lelijk: meer ‘seventies’ wordt het bijna niet qua 911.

Tags: , , ,

Terug naar boven ↑
 • Specials

  1964 Porsche 911 Registry

  In the 1964 Porsche 911 Registry we try to keep track of the 1964 911's and we’ll try to post as much info as we can. Enjoy!

  Last update: October 30th, 2015


  996 GT3 RS Road Challenge Registry

  In the Porsche 996 GT3 RS Road Challenge Registry we will dive into the background of this fantastic driving machine from Weissach that makes one of the most glorious engine noises ever produced.

  Last update: November 2th, 2015

 • Over Vierenzestig.nl

  Vierenzestig.nl verwijst naar een belangrijk getal in de geschiedenis van Porsche. Zo was de 'Typ 64' de eerste auto die Ferdinand Porsche voor zijn eigen automerk bouwde, was '64 het eerste bouwjaar van de iconische Porsche 911 en wordt de 964 door vele liefhebbers beschouwd als de meest pure verschijningsvorm van diezelfde 911.