Geplaatst op 14 maart 2017 | door Job Boonstra

Dit is de Porsche Panamera Sport Turismo avant la lettre [video]

Vorige week toonde Porsche voor het eerst de shooting brake-variant van de nieuwe Panamera. Een unicum voor Porsche, maar is dat wel zo?

Avant

Eigenlijk is het heel logisch dat een massaproducent van luxewagens een station in het assortiment heeft. BMW heeft al jaren een Touring in het gamma, Audi de Avant en Mercedes een Estate. Maar Porsche introduceert de koetsvorm nu in het segment van de 7-serie en de S-klasse. En dat is toch wel redelijk uniek.

Cadeau

En toch is het een herhaling van een bekend thema, voor Porsche althans. Want lang, heel lang geleden was er al een shooting brake in de vorm van de Porsche 928. Het betrof één enkel exemplaar, speciaal gebouwd voor de verjaardag van Ferry Porsche in 1984. Mister Porsche heeft de auto zelfs een tijdje als dagelijks vervoer gebruikt. Met z’n kikkerogen en doorgetrokken daklijn een uiterst ongewone verschijning. Porsche-archivaris Dieter Landerberger trok de auto onder z’n dekentje vandaan en zette de nieuwe Panamera Sport Turismo in historisch perspectief naast z’n oude voorvader.

Drie jaar later, in 1987, probeerde Porsche het overigens nogmaals met een praktische 928. Ditmaal met een verlengde vierdeurs 928, de H50-studie, met suicide-deuren.

Tags: , , , , , , ,

Terug naar boven ↑
 • Specials

  1964 Porsche 911 Registry

  In the 1964 Porsche 911 Registry we try to keep track of the 1964 911's and we’ll try to post as much info as we can. Enjoy!

  Last update: October 30th, 2015


  996 GT3 RS Road Challenge Registry

  In the Porsche 996 GT3 RS Road Challenge Registry we will dive into the background of this fantastic driving machine from Weissach that makes one of the most glorious engine noises ever produced.

  Last update: November 2th, 2015

 • Over Vierenzestig.nl

  Vierenzestig.nl verwijst naar een belangrijk getal in de geschiedenis van Porsche. Zo was de 'Typ 64' de eerste auto die Ferdinand Porsche voor zijn eigen automerk bouwde, was '64 het eerste bouwjaar van de iconische Porsche 911 en wordt de 964 door vele liefhebbers beschouwd als de meest pure verschijningsvorm van diezelfde 911.